Kuka minä olen

Minä olen

Tuula Lokka, 60-vuotias Floristi ja Floristimestariopiskelija Keminmaan Itäkoskelta. 

Asun vanhalla Itäkosken kansakoululla avomieheni Raunon kanssa. Koulu on vanha kivirakennus joka on rakennettu vuonna 1928. 

Rakastan käsillätekemistä, luoonnonmateriaaleja, puutarhanhoitoa sekä käsitöitä ja kierrättämistä. Kaiken uuden luominen ja uuden tarkoituksen löytäminen vanhoille esineille on lähellä sydäntäni.  Viime aikoina etenkin vanhat kirjat ovat saaneet uudenlaisen elämän useammassakin eri muodossa käsissäni. 

Luonnonmateriaaleista koivu ja mänty ovat rakkaimpia ja käytetyimpiä materiaaleja töissäni, myös kukkatöissäni käytän paljon näitä materiaaleja. Ympärillämme on valtava aarreaitta jos vain osaamme nähdä ja hyödyntää sen. Onnekseni minulla on ihana iso piha jossa kasvaa sammalta, koivua, muutama mänty sekä monia pensaita ja perennoja joita voin hyödyntää työssäni Floristina.

Olen Äiti kolmelle aikuiselle lapselle ja Mummi seitsemälle lapsenlapselle. Avomiehelläni on myös yksi aikuinen lapsi ja kaksi lapsenlasta joten kyllä meillä välillä vilinää ja vilskettä piisaa. On ihana nähdä kuinka myös lapsenlapseni rakastavat tätä paikkaa ja tulevat mielellään mummilaan aina kun mahdollista. Ihanaa myös huomata kuinka samat kiinnostuksenkohteet ja kädentaidot periytyvät myös heille.

Historiaani kuuluu hyvinkin monenlaisia töitä, asiakaspalvelualaa lähinnä kaikissa työrooleissa. Olen toiminut Parturi-Kampaajana, Bingoemäntänä, R-Kioskin myyjänä, Sisustus- ja Lahjatavaramyyjänä, Puutarhurina, Puistotyönjohtajana, Puutarhamyymälän vetäjänä ja Floristina. 

Puutarhuriksi valmistuin Rovaniemeltä syksyllä 2008. Floristiksi valmistuin Oulun Seudun Ammattiopistosta loppuvuodesta 2012. Parhaillaan opiskelen samassa paikassa Floristimestarin Ammattitutkintoa, opiskelu alkoi elokuussa 2019 ja ensimmäinen näyttö on parhaillaan tulossa tätä kirjoittaessani. Toivottavasti ennen tämän vuoden päättymistä minulla olisi tuo Floristimestarin nimike saavutettuna.

Olen iloinen, ihmisten kanssa hyvin toimeentuleva persoona. Viihdyn kyllä yksinkin ja ehkä luovuuteni on parhaimmillaan saadessani rauhassa miettiä parhaan lopputuloksen aikaansaamista töissäni.

Asiakkaitani haluan palvella niin hyvin kuin mahdollista, tämä työ on minulle intohimo ja teen tätä suurella sydämellä.

On kunnia-asia saada toteuttaa kukkasidontatöitä elämänne tärkeisiin hetkiin niin ilossa kuin surussakin.

Mottoni on: Kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan.


Rakkaudesta tähän hetkeen  Tuula